Zanima Vas više?
FAQ (Često postavljena pitanja)

Kako rezervirati vozilo?

Jednostavno! Kroz našu internet stranicu ili kontaktom na brojeve:

  • Tel. +385 (0)21 226 222
  • Mob. +385 (0)99 226 226 0

Da li je potrebno platiti rezervaciju rent a car usluge?

Kako bi potvrdili Vašu rezervaciju i cijenu najma vozila, potrebno je platiti iznos od najmanje 10% do 30% ukupne cijene rent a car usluge ovisno o mjestu preuzimanja vozila. Ostatak cijene najma vozila možete platit prilikom preuzimanja vozila gotovinom ili kreditnom karticom. Plaćanje se obavlja uz naše prethodno odobrenje.


Nudi li se uz najam vozila i dodatna oprema?

Da. Dodatna oprema, kao što su sjedalica za dijete, GPS navigacija i TV/DVD player dostupna je uz doplatu, stoga Vas molimo da nas o svojim potrebama obavijestite na vrijeme. Zimske gume smatramo obveznim dijelom opreme u zimskom razdoblju i njihovo je korištenje uključeno u cijenu rent a car usluge.


Može li se otkazati ili promijeniti rezervacija?

Da. Ako želite ili trebate promijeniti rezervaciju, samo odaberite ''Promjena'' ili ''Otkaz'' rezervacije. Alternativno, s brojem svoje rezervacije, kontaktirajte nas na:

  • telefon: +385 (0)21 226 222 (08:00-17:00h )
  • mobitel: + 385(0)99 226 226 0 (00:00-24:00h ) SPLIT
  • mobitel:  +385(0)99 228 228 8 (00:00-24:00h) ZAGREB
  • ili pošaljite e-mail na xlinfo@xlrentacar.com

Mogu li poništiti svoju rezervaciju?

Da, s tim da se uplaćeni depozit za najam vozila vraća samo u slučaju otkaza najmanje 5 dana prije rezerviranog početka najma.


Na koji način primam potvrdu rezervacije rent a car usluge?

Potvrdu rezervacije najma vozila dobijete na Vašu e-mail adresu koju ste dostavili prilikom rezervacije, stoga je važno da prilikom popunjavanja obrasca za rezervaciju unesete ispravnu e-mail adresu.


Postoje li uvjeti koji se moraju ispuniti da bi se realizirao najam vozila?

Postoje samo uobičajena ograničenja - morate imati više od 21 godinu, važeću vozačku dozvolu s više od dvije godine vozačkog iskustva, te morate posjedovati kreditnu karticu.


Kako preuzeti vozilo u nekoj od zračnih luka u Hrvatskoj?

Naši se rent a car uredi i partner predstavništva nalaze u svim većim zračnim lukama u Republici Hrvatskoj (zračna luka Split, zračna luka Zadar, zračna luka Dubrovnik i zračna luka Zagreb). Detalje o preuzimanju vozila dobivate prilikom potvrde rezervacije najma vozila.


Mogu li preuzeti vozilo izvan radnog vremena?

Da, ali nas u tom slučaju morate informirati na vrijeme o Vašim planovima za preuzimanje vozila i točnom početku najma vozila.


Koje osobne dokumente moram dati na uvid pri najmu vozila?

Potrebno je dati na uvid važeću vozačku dozvolu na svoje ime izdanu u državi u kojoj imate prebivalište, valjanu kreditnu karticu i identifikacijsku ispravu.


Trebam li provjeriti stanje vozila prije početka najma vozila?

Da, potrebno je provjeriti ukupno stanje vozila koje se bilježi na posebnom obrascu o stanju vozila. U slučaju nepravilnosti koja nije zabilježena, potrebno je obavijestiti djelatnika tvrtke XL Rent A Car.


Smiju li i druge osobe upravljati vozilom tokom najma?

Samo osobe koje su naznačene u ugovoru o najmu vozila (vozač i dodatni vozač) smiju upravljati vozilom. U slučaju da vozač koji nije naznačen u ugovoru sudjeluje u prometnoj nezgodi ne vrijedi niti jedno od osiguranja unajmljenog vozila (TP, LP, CDW, SCDW, PAI, WUG) s kojima je vozilo inače osigurano kada se korisnik rent a car usluge drži uvjeta iz ugovora. Drugim riječima, najmoprimac je odgovoran za štetu u cijelosti i dužan je pokriti dodatne troškove zbog nemogućnosti korištenja predmetnog vozila (do 30 dana).


Što ako vozilo vratim ranije ili kasnije nego što je naznačeno u ugovoru o najmu?

Vozilo možete vratiti ranije ili kasnije uz obavezu da nas prethodno obavijestite. U svakom slučaju cijena rent a car usluge je formirana i nepromjenjiva na bazi najma od 24 sata. Za jednodnevni najam vozila tolerira se opravdano prekoračenje do 2 sata, nakon čega se obračunava najam za sljedeći dan. U slučaju vraćanja vozila manje od 24 sata prije isteka vremena najma ne odstupamo od cijene koja je dogovorena prilikom rezervacije rent a car usluge. Ukoliko planirate vratiti vozilo više od 24 sata prije isteka ugovorenog najma vozila, molimo Vas da nas kontaktirate, kako bi dogovorili vraćanje vozila. Bez obzira planirate li vratiti vozilo u jednu od naših poslovnica (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, Vodice, Primošten, Trogir, Makarska, Omiš) ili želite da naš djelatnik preuzme vozilo na određenoj lokaciji, ključno je da nas obavijestite o Vašim planovima.


Čemu služe "Opći uvjeti iznajmljivanja vozila" na našoj web stranici?

U općim uvjetima o iznajmljivanju htjeli smo što preglednije, opširnije i transparentnije upoznati najmoprimca sa svim obavezama, pravima i mogućim situacijama koje se mogu dogoditi prilikom najma vozila. Jako je teško obuhvatiti sve moguće situacije, stoga imamo naš info centar koji će Vam rado dati odgovor na svako postavljeno pitanje, bilo usmeno putem telefona, ili putem e-maila.